Костова след победата: Доволна съм от себе си; не получаваме достатъчно признание

от в 15:39 на 23.06.2021
Калоян Соколов

Елица Костова спечели дебютния си двубой на Уимбълдън и така се класира за втория кръг на пресявките в британската столица, а непосредствено след това даде пресконференция, в която отговори на въпросите на нашия екип:

Ели първа мач на трева за теб през сезона и първа победа. Доволна ли си и как се чувстваш върху това покртие?

- Да, можех да приключа нещата значително по-рано във втория сет, но все пак победата си е победа. Не съм играла на трева повече от две години, така че съм доволна от показаното, имайки предвид липсата на всякакъв тенис на трева през последните повече от 2 години.

През миналата седмица игра в Мадрид на твърда настилка и си имала съвсем малко време да направиш прехода към тревата. Колко трудно е за теб да се настроиш в момента и как върви този процес?

- В Мадрид надморската височина беше много по-голяма и имах известна нужда от аклиматизация. Пристигнах три дни по-рано и съумях да се настроя на време за първия си мач. Играта на тази настилка е изключително специфична и почти нямам възможност да се състезавам на нея, само че не се оплаквам и до голяма степен вече съм свикнала с обстоятелствата.

И четирите българки постигнахте успехи на старта. Вярваш ли, че всяка една от вас има силите да достигне до основната схема, което ще бъде прецедент от времето на сестрите Малееви насам?

- На трети пореден Шлем участваме и трите, а отзвукът във всички медии е почти никакъв. Смятам, че това е страхотно постижение. Вчера Белла извоюва страхотна победа, докато Цвети днес буквално разгроми съперничката си. Ще ми се да се говори за тези постижения повече в публичното пространство.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Костова след победата: Доволна съм от себе си; не получаваме достатъчно признание Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | елица костова | интервюта | Пресконференции | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook