Козлов след успеха над Григор: Доволен съм от начина, по който се борих

от в 11:39 на 22.02.2022
Мирела Николова

По-рано през днешния ден Григор Димитров разочарова с представянето си на старта на АТР 500 надпреварата в Акапулко и закономерно загуби от влезлия на мястото на Максим Креси като "щастлив губещ" Стефан Козлов. Световният №130 изпитваше видимо физическо неразположение и страдаше от сериозни крампи в хода на двубоя, но въпреки това, подпомогнат от неспирните непредизвикани грешки на хасковлията, достигна до победата след цели 3 часа и 21 минути престой на корта, с което сблъсъкът се превърна в най-дългия такъв в историята на турнира.

След успеха си американецът, който получи възможност да се включи в състезанието в последния възможен момент, не скри радостта от завършека на днешния мач и по-конкретно от демонстрираната борбеност.

"Просто се борих изключително много и успях да остана концентриран в края" започна Козлов в интервюто си на корта. "Определено имах шанс да спечеля в два сета, но крампирах сериозно и трябваше да загубя няколко гейма впоследствие, но за щастие, днес показах борбен дух и просто разчитах на него. Случи се така, че играх най-добрия си тенис в края на мача."

"Изобщо не мислех, че днес ще играя", продължи американецът. "Сега обаче постигнах най-голямата победа в кариерата си и е напълно вероятно да се изправя срещу Рафаел Надал след няколко дни. Днес тренирахме заедно и тогава видях съобщенията, че ще се включа като "щастлив губещ". Мисля, че Рафа е фантастичен човек. Изпитвам огромно уважение към него и нямам търпение да направим шоу заедно", завърши 130-ият в света.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Козлов след успеха над Григор: Доволен съм от начина, по който се борих Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | стефан козлов

Коментари





Следвайте ни в Facebook