Крах за Кузманов на Sofia Open: Спечели само три гейма срещу световния номер 259

от в 11:45 на 08.11.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов е единственият тенисист, който никога не е пропускал издание на Sofia Open и наглед имаше отличен жребий, за да запише втората си победа на турнира. Нашата втора ракета трябваше да се изправи срещу друг тенисист с "уайлд кард", а именно Джем Илкел (световен номер 259).

За съжаление, то Кузманов не може да даде най-доброто от себе си, след като е получил контузия в левия крак по време на загрявката във фитнеса и се представи много под своите възможност, което доведе до разгромна победа в полза на турчина - 6:0 6:3. Така Мико изпраща трети пореден сезон в 200 на световната ранглиста, докато Илкел утре ще премери сили с осмия поставен Макс Пърсел в битка за класиране на 1/8-финалите.

Още в началото на мача се видя, че родният ни представител не е на 100 процента физически и го виждахме да изкарва ударите си с огромно отстояние от корта. Турският тенисист пък играеше достатъчно стабилно и се възползваше от огромното количество грешки на своя опонент, за да пробие още в първия гейм на мача. Кузманов все пак се опитваше да се бори и имаше няколко възможности да вземе следващото си подаване, но продължаваше да губи всяко едно по-дълго разиграване и в крайна сметка инкасира нов брейк, а оттам насетне Илкел напълно доминираше на корта и спечели всички останали геймове до приключването на сета.

Българинът имаше сериозни трудности на сервис и в началото на следващия сет, като трябваше да минава през точки за пробив във всяко едно от откриващите си две подавания, но се справи с тези трудни ситуации и водеше при 2:1. Тогава последва намеса от страна на физиотерапевта, само че тя не може да даде нужния резултат за физическото състояние на нашия сънародник и той спечели само още един гейм до края на сблъсъка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крах за Кузманов на Sofia Open: Спечели само три гейма срещу световния номер 259 Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook