Крах за миналогодишния шампион в Синсинати: Хуркач го детронира още във втори кръг

от в 00:27 на 17.08.2023
Мирела Николова

Хуберт Хуркач детронира миналогодишния шампион Борна Чорич още във втория кръг на Мастърса в Синсинати. Полякът изостана в общия резултат след оспорван първи сет, но след това бе по-стабилният в решителните моменти и съумя да постигне крайната победа след 5:7 6:3 6:3. По този начин той си осигури място в осминафиналната фаза на състезанието, където го очаква сблъсък срещу поставения под номер 4 Стефанос Циципас. Днешното поражение за Чорич пък означава, че  при следващото обновяване на световната ранглиста той ще загуби най-малко 12 позиции и ще бъде застрашен от това да напусне топ 30.

В началото на срещата предимството бе на страната на Хуркач, който поддържаше високо ниво на собствен начален удар и същевременно бе агресивен при посрещане, благодарение на което бързо отвори разлика от 5:2. Тогава обаче хърватинът повиши скоростта в своите удари, което в комбинация с отличното насочване му помогна да установи пълен контрол върху мача и влизайки в серия от пет поредни гейма, Чорич осъществи пълен обрат, за да поведе в общия резултат.

С настъпването на втория сет полският тенисист изцяло бе забравил за разочароващия завършек на предходната част и отново пое диригентската палка. Сервисът му заработи на пълни обороти и за Чорич представляваше истинска трудност да вземе дори точка на ретур. От своя страна пък, световният №20 често поставяше под напрежение противниковото подаване и не след дълго излезе напред с аванс от 4:1, който без никакви затруднения опази, за да се стигне до трети решителен сет.

В заключителната част миналогодишният шампион продължи да бъде по-пасивният от двамата, като същевременно допускаше и значително по-голям брой непредизвикани грешки от своя съперник. Това оказа своето отражение и върху резултата, тъй като съвсем скоро Хуркач отново проби сервиса на опонента си и поведе с 3:1, малко след което подпечата мястото си в следващия етап.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крах за миналогодишния шампион в Синсинати: Хуркач го детронира още във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | Обзори | синсинати | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook