Краят на една ера: Федерер и Серина вече не са част от световната ранглиста

от в 16:07 на 11.07.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните години, която го извади от игра за дълъг период от време. За последно швейцарецът взе участие в миналогодишното издание на Уимбълдън, където допусна поражение в четвъртфиналите от Хуберт Хуркач. Именно това бяха и последните останали точки в актива на Маестрото, които бяха премахнати през днешния ден. 

По този начин 20-кратният носител на титли от Шлема официално загуби мястото си в световната ранглистата и не е част от нея за първи път от 25 години насам. Той дебютира в класацията на АТР на 22 септември 1997-а, когато е само на 16-годишна възраст. Така легендарният швейцарец ще трябва да разчита единствено на "уайлдкард", за да има възможност да участва в професионални турнири.

Добрите новини за феновете на Федерер обаче са, че той се намира на финалната права от своето възстановяване и планира да направи завръщането си на професионалната сцена през септември, когато се очаква да вземе участие в демонстративната отборна надпревара Laver Cup.

Името на друга тенис легенда в лицето на Серина Уилямс също вече не фигурира в световната класация, тъй като и нейните последни точки в актива датираха именно от миналогодишния Уимбълдън. Любопитното е, че американката печели първата си точка за ранглистата почти по същото време, по което го прави и Федерер - на 20 октомври 1997 година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят на една ера: Федерер и Серина вече не са част от световната ранглиста Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | любопитно | ранглисти | роджър федерер | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook