Край на българското участие на Уимбълдън: Четвъртият поставен пречупи Радулов в 1/4-финалите

от в 15:02 на 13.07.2023
Мирела Николова

Поставеният под №6 Илиян Радулов не успя да достигне до 1/2-финалната фаза на юношеския Уимбълдън. 18-годишният ни тенисист, който бе единственият останал българин в надпреварата, днес претърпя поражение от четвъртия в схемата Купър Уилямс. Американецът срещна сериозна съпротива от страна на нашето момче, но в крайна сметка съумя да го пречупи, за да надделее със 7:6(4) 6:3 за час и 34 минути игра. 

В откриващата част нашият сънародник показа характер и на два пъти навакса изоставане от пробив, като дори бе първият, който достигна до сетбол в противниковия сервис гейм при 6:5. Българинът обаче не не успя да го материализира и така изходът на сета бе доведен до тайбрек, в който Радулов поведе с 3:1, но впоследствие допусна спад и загуби 6 от следващите 7 точки, а с това и първата част.

Вторият сет се развиваше напълно равностойно до 3:3, като никой от двамата състезатели не бе изправен пред опасност от пробив. В осмия гейм обаче американецът се възползва от колебанията на родния ни представител и постигна късен брейк, който се оказа решителен за развръзката в мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на българското участие на Уимбълдън: Четвъртият поставен пречупи Радулов в 1/4-финалите Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | илиян радулов | Обзори | уимбълдън | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook