Край на историческа серия: Надал ще напусне топ 10 за първи път от 18 години!

от в 15:54 на 01.03.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон не стартира по желания от Рафаел Надал начин, след като испанецът загуби първите си два мача за годината на United Cup, а впоследствие получи контузия в бедрото по време на двубоя си от втори кръг на Откритото първенство на Австралия. Първоначалните очаквания бяха Матадора да отсъства от корта за период от 4 до 6 седмици и да се завърне в игра за Мастърс надпреварите в Индиън Уелс и Маями през март, но през вчерашния ден самият той обяви, че все още не се намира в оптимална физическа форма и ще пропусне тазгодишните издания на двата турнира в САЩ.

През миналата година манакорецът също не взе участие в Miami Open, но преди това достигна до финала в Индиън Уелс, поради което има 600 точки за защитаване. След като стана ясно, че той няма да се включи в състезанието в Калифорния, то вече е почти гарантирано, че 22-кратният шампион от Шлема ще напусне световния топ 10 през март, тъй като няма да има шанс да защити въпросните 600 точки и те ще бъдат приспаднати от актива му за ранглистата. Към момента испанецът разполага с 3315 точки, докато десетият в класирането Холгер Руне има 3186.

С изпадането на Рафа от челната десетка ще бъде сложен край на неговата феноменална серия от цели 910 поредни седмици сред най-добрите десетима в света. Тази поредица, която е рекорд в историята на тениса, води началото си от 25 април 2005 година, когато на едва 18-годишна възраст Надал дебютира в топ 10 и оттогава неизменно фигурира в челната десетка.

Всъщност Матадора е застрашен от това да напусне топ 10 още през следващата седмица, като условието е Хуберт Хуркач да достигне финала в Дубай, а Холгер Руне и Феликс Оже-Алиасим да бъдат полуфиналисти съответно в Акапулко и Дубай.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на историческа серия: Надал ще напусне топ 10 за първи път от 18 години! Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | ранглисти | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook