Край на негативните резултати: Гофен започна с разгромна победа на Мастърса в Маями

от в 00:26 на 24.03.2022
Владислав Риждов

Давид Гофен имаше трудно начало на сезона и представянето на белгиеца далеч не беше такова, каквото сме свикнали да виждаме от него през последните години. Белгиецът записа серия от негативни резултати от началото на 2022-а, а през изминалата седмица дори взе участие на турнир от сериите Чаланджър, което също не се венча с особен успех. Е, сега бившият финалист от финалите на АТР се завърна на голямата сцена с разгромна победа, давайки само пет гейма на Роберто Карбайес Баена в дебютния си мач от Мастърс 1000 турнира в Маями - 6:2 6:3.

Бившият номер 7 стартира със самочувствие срещата и мигновено след нейното начало успя да си изгради солиден аванс. Сякаш условията в Маями отлично пасваха на Гофен и той показа безупречна игра, за да се изстреля напред с 3:0. Карбайес Баена, от своя страна, прекъсна серията на своя опонент с бърз сервис гейм, но задачата на испанеца до края се оказа непосилна и след като инкасира още един пробив, частта бе записана срещу името на белгиеца.

Карбайес Баена започна обнадеждаващо втория сет и пречупи рано иначе до момента категоричния от линията за начален удар Гофен, повеждайки с 2:1. Радостта за 79-ия в света обаче бе кратка, след като последва моментален рибрейк, а полуфиналистът от 2016-а дори проби още веднъж съперника си в рамките на следващите два гейма, за да се откъсне напред с 4:2. Белгиецът не изпусна инициативата в оставащите минути от срещата и продължава категорично напред към следващия кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на негативните резултати: Гофен започна с разгромна победа на Мастърса в Маями Владислав Риждов
Теми:  
атп | давид гофен | маями | обзор | роберто карбайес баена | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook