"Кралят на клея" се завръща: Надал ще участва в Барселона

от в 14:01 на 19.12.2023
Павел Стоев

"Кралят на клея" се завръща на любимата си настилка. В началото на седмицата Рафаел Надал обяви, че тази година отново ще участва на един от любимите си турнири - този от категорията ATP 500 в Барселона (15-21 април). 

Испанецът не е играл на клей от последния си триумф на Ролан Гарос през 2022г., когато на финала надделя над Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0. Надал е рекордьор по титли в Барселона със своите 12, като последната от тях бе през 2021г., когато в един от мачовете на сезона победи Стефанос Циципас, за да завоюва поредното си отличие. 

Носителят на 22 титли от Големия шлем се завръща на корта след почти година отсъствие, след като пропусна на практика цялата 2023г. заради контузия в бедрото. Матадора не е играл от загубата си във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, където склони глава пред Макензи Макдоналд. През лятото той претърпя операция, но сега е напълно готов за своето завръщане. Феновете на испанеца гледат с очакване началото на сезона, който ще започне за Надал с участие в надпреварата в Бризбън (31 декември - 7 януари). 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Кралят на клея" се завръща: Надал ще участва в Барселона Павел Стоев
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook