Кралят на уинърите: Юбенкс подобри 31-годишен рекорд на Андре Агаси на Уимбълдън

от в 19:58 на 14.07.2023
Калоян Соколов

Кристофър Юбенкс безспорно се превърна в голямата сензация на тазгодишния Уимбълдън, след като никога не беше участвал в основната схема на турнира, а в крайна сметка достигна до четвъртфиналите и беше на само един сет от това да отстрани Даниил Медведев. Още по-впечатляващото е, че американецът беше извън първите 150 преди по-малко от година и дори наскоро работеше като гост-коментатор за телевизионниs гигант Tennis Channel.

Изглежда обачеq журналистиката ще загуби окончателно 27-годишния тенисист, защото той ще се доближи максимално до първите 30 на света и вече регулярно ще можем да го наблюдаваме в ATP Тура, което определено са страхотни новини с оглед на изключително атрактивния стил на шампиона от Майорка.

"Това е начин на игра, който изповядвам още от тийнейджърските си години. Винаги поемам риска с моите удари и не се вълнувам, че мога да се победя сам, защото искам нещата на корта да зависят от мен" - споделя американецът, който изстреля невероятните 321 уинъра в хода на Уимбълдън, подобрявайки досегашния рекорд на Андре Агаси от 1992-ра година.

Любопитното е, че Агаси печели титлата през тази година, докато Юбенкс изиграва цели два мача по-малко от него. Ако погледнем към статистиката, то ще разберем, че световният номер 43 е спечелил 26 процента от точките си със завършващи удари, като е реализирал впечатляващите 102 аса и също така има 168 спечелени разигравания в близост до мрежата, напомняйки за времената, в които нямаше как Уимбълдън да бъде спечелен без използването на прийома сервис-воле.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралят на уинърите: Юбенкс подобри 31-годишен рекорд на Андре Агаси на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | андре агаси | кристофър юбенкс | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook