Кралско посрещане: Федерер се завърна на Уимбълдън под бурните овации на публиката (видео)

от в 18:20 на 04.07.2023
Мирела Николова

Макар и не с ракета в ръка, легендарният Роджър Федерер се завърна на Уимбълдън. По-рано през днешния ден осемкратният шампион в турнира взе участие в специална церемония, на която бе почетена неговата повече от забележителна кариера. 

Швейцарецът беше удостоен с бурни овации, когато се появи в трибуните преди първия двубой от днешната програма на Централния корт. Маестрото отново демонстрира класа и облечен в елегантен бежов костюм, зае място в кралската ложа между съпругата си Мирка и принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. На кратката церемония присъстваха и родителите на 20-кратния носител на титли от Големия шлем - Линет и Роберт Федерер.

През кариерата си Федерер печели 105 от своите общо 119 изиграни мача на "свещената трева", като продължава да бъде рекордьор по трофеи на Уимбълдън и също така си поделя с Бьорн Борг рекорда за най-голям брой поредни титли в турнира (5). Последният сблъсък с участието на легендарния швейцарец се състоя през 2021-ва година, когато Маестрото отстъпи на Хуберт Хуркач.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кралско посрещане: Федерер се завърна на Уимбълдън под бурните овации на публиката (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook