Красивата страна на тениса: Жабер върна Мария на корта, за да бъде аплодирана (видео)

от в 11:28 на 08.07.2022
Калоян Соколов

Категорично достигането на Татяна Мария до полуфиналите на Уимбълдън е най-голямата изненада в тазгодишния турнир. 34-годишната ветеранка роди второто си дете през миналата пролет и впоследствие се намираше в серия от ранни поражения, което я извади извън топ 300. Изглеждаше, че германката много скоро ще трябва да прекрати своята професионална кариера, но тя бележи истински тенис ренесанс през този сезон, след като спечели титлата на WTA турнира в Богота и се изкачи до номер 103 в световната ранглиста.

Никой обаче не очакваше никакви геройства от Мария на предстоящия Уимбълдън, защото тя не беше преминавала втория кръг на надпревара от Шлема от 2015-та насам. Ветеранката пък за пореден път разби всички предварителни прогнози и постигна серия от магически обрати по пътя си към финалната четворка. Вчера Мария отново дари публиката със своята нестандартна игра изпълнени със сечени удари и излизания към мрежата, но Онс Жабер също показа, че разполага с не по-малка доза вариативност и сложи край на приказката на германската тенисистка.

Важно е да се отбележи, че световната номер две е много близка приятелка на непоставената състезателка и редовно прекарва време в нейния дом, докато си играе с децата ѝ. Тунизийката не скри, че този мач е особен за нея, защото играе с човек, който е като второ семейство за нея и това си пролича в поздрава между двете, когато срещата приключи. Тенисистките се вкопчиха в много дълга прегръдка, а след това Жабер изкара обратно Мария на корта и прикани публиката да аплодира бурно сензацията на Уимбълдън 2022.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Красивата страна на тениса: Жабер върна Мария на корта, за да бъде аплодирана (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | любопитно | онс жабер | татяна мария | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook