Креси се справи с домакински представител и е на дебютен 1/8-финал в Шлема!

от в 10:23 на 22.01.2022
Мартин Петков

Днешният ден на Откритото първенство на Австралия ни предостави двубой между участващия с ,,уайлдкард" - Кристофър О'Конъл, и показващия все по-добра форма - Максим Креси. Американецът демонстрира завидни умения, реализирайки изключително висок брой печеливши удари, докато същевременно неточностите в играта му липсваха, което определено е формулата на успеха. Мощният сервис, с който се слави гигантът, оказа огромно влияние в срещата, след като Креси поддържаше над 80% спечелени точки на първо подаване в хода на мача, което му помогна до голяма степен да излезе краен победител, печелейки с 6:2 6:7(6) 6:3 6:2, за да се класира на първи осминафинал в Шлема.

В първите минути на двубоя американецът показа колебания, допускайки брейкболи, ала за свой късмет с няколко сервиса предотврати опасността. Този момент се оказа повратен за двамата на корта, Креси започна да демонстрира все по-добра игра с всяка изминала точка, като това затрудняваше местния представител, който често пъти оставаше в безпомощна позиция, ставайки свидетел на най-доброто, на което е способен, от страна на гиганта. Креси, благодарение на всичко показано, съумя да пробие на два пъти, с което записа и откриващата част на името си.

С настъпването на втория сет двамата станаха по-предпазливи, опитвайки просто да печелят подаванията си, докато при ретур не личеше да имат същата отдаденост. Нито един брейкбол в хода на цялата част логично означаваше, че ще гледаме тайбрек. В дългия гейм първи аванс взе О'Конъл, ала за негово съжаление скоро след това допусна две сериозни грешки, с които съперникът му се оказа с два сетбола и начален удар. Непремислени действия в близост до мрежата на американеца дадоха възможност на световния номер 175 не просто да остане в тайбрека, а дори да стигне до обрат, с който последва изравняване в общия резултат.

Креси запази самообладание, не показа изблици на ярост след допуснатите неточности, които му костваха предната част. Случилото се в тайбрека дори подейства като мотивация на дебютанта на Аустрелиън Оупън, който рано-рано пое инициативата, стигайки до пробив аванс, който често в неговия случай се оказва напълно достатъчен. Световният номер 70 изглеждаше заплашително за опонента си, правейки печеливш удар след печеливш удар, с което някак неусетно настъпи краят на частта, която заслужено отиде в сметката на американеца с френски корени.

Още в самото начало на четвъртата част се виждаше, че силите на О'Конъл го напускат все повече, докато за разлика от него гигантът показваше много добра физическа форма, нивото в ударите му не спадна, като за връх на своите усилия стигна и ранен пробив аванс. Креси мина през кризисния момент, отразявайки точка за рибрейк, което му вдъхна увереност, която 198-сантиметровият тенисист използва по най-добрия начин, реализирайки нов пробив, за да може в следващите минути да сложи край на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси се справи с домакински представител и е на дебютен 1/8-финал в Шлема! Мартин Петков
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | кристофър о'конъл | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook