Крейчикова с нова разгромна победа в Мелбърн; Анисимова впечатли с успех над Бенчич

от в 11:46 на 19.01.2022
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова продължава с безгрешното си представяне от началото на Откритото първенство на Австралия. Чехкинята загуби само два гейма в първия си мач, а днес постигна нов категоричен успех, надделявайки над Синю Ван с 6:2 6:3.

Съвсем очаквано срещата започна под диктовката на поставената под номер 4. По агресивната игра от страна на Крейчикова бързо й донесе дивиденти и тя се отскубна с комфортен аванс от 4:1. 20-годишната китайка все пак успя да създаде известни проблеми на съперничката си, но Крейчикова си върна бързо контрола и безпроблемно изпрати откриващата част в историята.

Шампионката от Ролан Гарос продължи с доминантната си игра и след почивката. Чешката състезателка имаше инициативата в разиграванията от основната линия, а при излизанията си на мрежата се справяше категорично. До края младата китайка отново показа част от таланта си и затрудни в известна степен фаворитката, но до изненада не се стигна и Крейчикова вече гледа уверено към следващия си мач.

Аманда Анисимова продължава с добрите си изяви през 2022-а. След като спечели титлата от WTA турнира в Мелбърн, днес тя се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, побеждавайки в последователни сетове една от скритите фаворитки, Белинда Бенчич, с 6:2 7:5.

Двете си размениха по едно подаване в началото, след което паритетът на корта се запази за още няколко гейма, преди американката първа да нанесе своя удар и да пробие съперничката си, възползвайки се от слабо нейно подаване. Това вдъхна още повече самочувствие на Анисимова и до края тя безпроблемно се откъсна в отделните части.

Бенчич се окопити и във втория сет показа добър тенис, който и позволи да дръпне напред с брейк. Твърде за кратко обаче продължи водачеството на олимпийската шампионка от Токио и Анисимова възстанови за 3:3. До края двете преминаваха уверено през сервис геймовете си, а преломният момент дойде при 5:5, когато 60-тата в света наказа неточности в играта на опонентката си, преди да си гарантира успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова с нова разгромна победа в Мелбърн; Анисимова впечатли с успех над Бенчич Владислав Риждов
Теми:  
Аманда Анисимова | Аустрелиън Оупън 2022 | барбора крейчикова | обзор | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook