Куери елиминира Тийм след сет пасив

от в 17:33 на 02.07.2019
В
Доминик Тийм стана част от вече все по-дебелия лист със състезатели от топ поставените, които напуснаха надпреварата още в първи кръг. Той бе надигран от Сам Куери и допускайки обрат от 6:7(4) 7:6(1) 6:3 6:0 рано ,,събра куфарите" и се насочи към твърдите кортове.



Днес началният удар беше основно средство в играта на Сам и Доминик, а дори той да не даваше директна точка винаги, то поне водеше до сериозно предимство в играта на тенисистите, когато подаваха.

В игрови план Тийм и Куери изиграха изключително качествен сблъсък в първите два сета, а двамата закономерно си размениха по един тайбрек. В тях сервисите, разбира се, бяха на пиедестал, а Доминик успяваше да отговаря на високото ниво на американеца на начален удар и се държеше в срещата.



В първия тайбрек нервите взеха превез над Сам и той въпреки силните първи минути наниза последователно няколко грешки, две от които непредизвикани и от двете страни на корта, а така и изпусна откриващата част. Впоследствие обаче ролите се размениха и неточностите бяха от страна на Тийм, който започна разконцентриран, а това се оказа пагубно, защото рано натрупания пасив за австриеца беше решителен за изхода на частта за него.

Третият сет започна в познатия ритъм, а по никакъв начин не се виждаше какво ще последва. Изведнъж Куери така намери ритъма си, че започна да бъде неотразим, докато нивото на Доминик рязко спадна. Това обаче не продължи минута-две, а цели девет гейма. Така без да може Доминик да вземе дори гейм до края на мача и изцяло забравяйки начина, по който сервира в предишните два сета и в началото на този,  след категоричното 6:3 6:0 той устремно напусна турнира в Лондон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куери елиминира Тийм след сет пасив В

Коментари





Следвайте ни в Facebook