Куери не даде сет на Агут и е на полуфинал; Буста се справи с Томпсън

от в 21:32 на 24.06.2021
Владислав Риждов

Сам Куери показа, че може да играе отлично на трева. Американецът елимира поставеният под номер три в Майорка Роберто Баутиста Агут - 6:3 7:6(4) и е на полуфинал в надпреварата. Въпреки колебливият си сезон до момента, Куери показа, че се чувства добре на тревата и със сигурност ще бъде един от нежеланите противници преди началото на Уимбълдън.

И днес основното оръжие на световния номер 60 бе неговият мощен сервис. Срещата започна равностойно, без нито един от двамата да стигне до сериозни шансове за пробив. В седмия гейм Куери се озова в трудна ситуация, след като изоставаше с 15:40 на собствено подаване, но намери сили да обърне гейма си за 4:3. Отразените точки за брейк сякаш дадоха импулс в играта на американеца и още в следващия гейм Куери излезе напред в резултата. Сервирайки за първата част, Куери изпита леки затруднения, но все пак успя да поведе в резултата.

Във втората част двамата продължаваха да се движат гейм за гейм. Баутиста Агут така и не можа да покаже подобрение в играта си и дори на няколко пъти бе на ръба от това да предаде подаването си, но се пребори, отразявайки общо шест точки за пробив в хода на сета. И след като Куери не успя да материализира изобилието си от шансове, закономерното се случи и двамата изиграха тайбрек. В него обаче американецът показа класата си, поведе с 5:2 точки, а до края безпроблемно затвори мача в своя полза. 

В друг мач от програмата, Пабло Кареньо Буста се справи в последователни сетове с Джордан Томпсън - 6:4 6:4 и се класира за третия си полуфинал за сезона.

Испанецът бе по-добър от съперника си почти във всички показатели. Световният номер 13 реализира по един пробив във всяка една от частите, като това се оказа достатъчно той да се поздрави с класиране за заключителната фаза. С днешния си успех испанецът изравни постижението си от брой победи на трева. До момента Буста имаше едва две победи на тази настилка в своята кариера, също толкова, колкото постигна и от началото на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куери не даде сет на Агут и е на полуфинал; Буста се справи с Томпсън Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | пабло кареньо буста | сам куери | тенис турнир в майорка

Коментари





Следвайте ни в Facebook