Куери взе два тайбрека срещу Ербер; Щруф и Лондеро с ценни победи

от в 00:59 на 13.08.2019
В
Сам Куери надделя в битката срещу Пиер-Юг Ербер, след като спечели два поредни дълги гейма за 7:6(2) 7:6(1). Играещият с ,,уайлдкард” американец ще се изправи срещу Новак Джокович във втория кръг на надпреварата в Синсинати.

Куери и Ербер си размениха по пробив по средата на първия сет, като на французинът на два пъти му се налагаше да отразява сетболи, когато сервираше за оставане в частта. Все пак в тайбрека господарят на корта бе представителят на домакините, който водеше с 5:1 точки при смяната на полетата, а след нея даде още само една, преди да дръпне напред в отделните части.



Ербер обаче повиши нивото си и проби рано във втория сет, за да поведе с 4:1, а при 5:3 французинът дори се добра до сетбол на свой сервис, но Куери имаше други планове и върна пробива, като в последвалия тайбрек високият американец се представи още по-добре, отпускайки едва една точка на своя съперник.

Ян-Ленард Щруф постигна ценна победа над 40-годишния Иво Карлович със 7:5 7:6(4). В следващия кръг го очаква Стефанос Циципас.

В първия сет изглед за пробиви нямаше до 5:5, когато ретурите на Карлович започнаха да намират очертанията на полето и на няколко пъти 80-тият в света стигаше до равенство в точките. До пробив обаче така и не се стигна, като последва разпадане на хърватина, който загуби следващото си подаване, при това на нула.



В следващия сет Карлович на няколко пъти трябваше да се опазва от нов пробив, но до такъв така и не се стигна, като определящ щеше да бъде тайбрекът. В него минипробивите бяха рядко явление, но при 5:4 в полза на Щруф дойде ред именно на два такива, като по този начин германецът триумфира.

Хуан Игнасио Лондеро пък записа изненадваща двусетова победа над Матео Беретини след 7:6(3) 6:3. Във втори кръг аржентинецът ще има честта да се изправи срещу Роджър Федерер.

В първия сет двамата се пробиха по веднъж непосредствено преди тайбрека, който бе контролиран от Лондеро. Аржентинецът дръпна с 5:1 точки, като този му аванс бе достатъчен, за да поведе в сетовете.



Лондеро използва импулса в представянето си, за да пробие по средата на втория сет, като това му бе съвсем достатъчно, за да запише победа в последователни сетове над съперник на толкова високо равнище.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куери взе два тайбрека срещу Ербер; Щруф и Лондеро с ценни победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook