Купа "Дейвис": Кузманов открива мача с Казахстан; 19-годишен дебютант излиза срещу Бублик

от в 14:46 на 15.09.2023
Калоян Соколов

С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (№178 в световната ранглиста) и втората ракета на Казахстан Тимофей Скатов е (№ 123 в света) ще бъде открит мачът между двата отбора в София от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група I на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 16-17 септември на кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Това ще бъде първи сблъсък между Мико и Скатов, като любимата настилка на световния номер 123 е именно червената. 22-годишният казахстанец през миналия сезон завоюва най-значимата си титла, триумфирайки на клей Чаланджъра в Парма, а през тази година се класира за основната схема на Ролан Гарос, където беше спрян на старта от Григор Димитров.

Във втора среща за деня пък ще видим дебюта в състезанието на 19-годишния Янаки Милев, който ще има много тежката задача да се изправи срещу голямата звезда на казахстанците - Александър Бублик. Световният номер 29 наглед е сериозен фаворит в срещата, но знаем за неговата омраза към клея, който пък е любим за родния тийнейджър, чиито две титли бяха завоювани точно на такова покритие.

В неделя пък програмата ще започне с мач на двойки, в който Александър Лазаров и Александър Донски ще премерят сили с Александър Недовиесов и Андрей Голубьов, като трябва да знаем, че Голубьов е бивш финалист от Ролан Гарос в "карето", а Недовиесов може да се похвали с една ATP титла и още пет изгубени финала.

Впоследствие пък Кузманов ще се сблъска с Бублик в битката на първите ракети, а Милев и Скатов ще излязат на корта, ако има нужда от изиграването на пета решителна среща.

Програмата за Купа Дейвис в събота (започват не преди 12:00 часа)

1. Димитър Кузманов - Тимофей Скатов

2. Янаки Милев - Александър Бублик

неделя:

3. Александър Лазаров / Александър Донски - Андрей Голубьов / Александър Недовиесов (не преди 11:00 часа)

4. Димитър Кузманов - Александър Бублик

5. Янаки Милев - Тимофей Скатов

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Купа "Дейвис": Кузманов открива мача с Казахстан; 19-годишен дебютант излиза срещу Бублик Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | димитър кузманов | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook