Куриоз: Циципас не разбра, че е спечелил мача си и отиде отново да посреща

от в 16:00 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изглежда напълно преодолял травмата в областта на лакътя и до момента показва най-добрия си тенис по време на Откритото първенство на Австралия. Днес гъркът имаше трудната задача да се изправи срещу непредсказуемия Беноа Пер и беше сериозно тестван, но показа по-високота си класа в решителните моменти и надделя в четири сета.

Изкючително любопитна случка пък се разигра при мачбола на световния номер четири, когато той направи изключително дълбок бекхенд ретур и остави съперника си без никаква възможност за реакция, което му гарантира класирането към осминфиналите. Миналогодишният полуфиналист обаче изглежда се беше концентрирал толкова много в играта, че изобщо не разбра как мачът вече е приключил и просто смени полетата за посрещане, очаквайки поредния сервис от ракетата на Пер.

Все пак реакциите на публиката съумяха бързо да ориентират заблудения тенисист, който най-после осъзна какво точно се случва и отиде да се ръкува с опонента си, а впоследствие вече можеше изцяло да се отдаде на позитивните емоции.

Това не е прецедент в историята на тениса и веднага можем да си припомним как самият Роджър Федерер беше в същата ситуация на финала в Хале през 2014-а, когато реализира точката си за спечелване на двубоя срещу Кей Нишикори, но имаше нужда от известно време, за да го разбере и веднага махна към японеца с ръце в знак на извинение, а случката предизвика широки усмивки у играчите и феновете на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куриоз: Циципас не разбра, че е спечелил мача си и отиде отново да посреща Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | беноа пер | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook