Кузманов бе близо до страхотен обрат, но в крайна сметка България отстъпи на Мексико

от в 21:05 на 06.03.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов  за пореден път показа борбения си характер и бе близо до постигането на невероятен обрат, само че отстъпи на Херардо Лопес Виласеньор със 6:7(6) 6:4 6:7(5) и така България загуби сблъсъка с Мексико за влизане в Световна група I от надпреварата за Купа "Дейвис".

Втората ни ракета стартира по чудесен начин, като показваше отлична вариативност със сечените си бекхенди и беше почти безпогрешен от основната линия. Мексиканецът пък просто не можеше да намери начин, по който да преодолее защитата на Кузманов и скоро българинът изгради аванс от 4:1.

Постепенно Виласеньор намери ритъм в ударите си започна да доминира от форхенд, което му помогна да възвърне паритета при 4:4. Оттам насетне двамата вземаха уверено своите подавания, а това наложи изиграването на тайбрек, където първоначално предимството беше за нашия национал, но неговият опонент осъществи страхотна серия в края на дългия гейм и поведе в сетовете.

Втората част отново започна по-добре за Мико, който веднага дръпна с пробив предимство, само че отново съперникът му изравни резултата и изглеждаше изключително свеж, докато работата с краката на родния ни представител се вложи чувствително и той често закъсняваше в нагласянето си към топката. Мексиканецът получи брейкбол в осмия гейм и в този момент изглеждаше, че всичко е приключило, ала българинът показа невероятна психическа устойчивост и вкара мача в трети сет.

В него отново инициатва изглеждаше на страна на Виласеньор, но Кузманов компенсираше със серизоно себераздаване и отлични контракации, чрез които поддържаше интригата. Първите точки за пробив логично дойдоха в актива на мексиканеца, като в този момент пловдивчанинът качи темпото и изтиска неточностите от ракетата на своя протвник. Играта продължи напълно равностойно до 4:4, когато Кузманов на свой сред можеше да отмъкне сервис гейма на представителя на гостуващия тим, само че той блесна с няколко отлични акции към мрежата и принуди втората ни ракета да сервира за оставане в двубоя.

Нашето момче обаче не показа никакви признаци на напрежение и впоследствие получи възможност да пробие, ала Виласеньор показа страхотно самообладения за пореден път и в крайна сметка щяхме да наблюдаваме втори тайбрек в сблъсъка. Там събитията се развиха отлично за българина, който потегли с блестящ пасингшот и след това заби ас, повеждайки с 3:1 точки, но смяната на полета дойде при напълно равен резултат. Последва поредица от вдъхновени отигравания за мексиканския тенисист и така националите ни отсъпиха в серията, което ги лиши от шансове за изкчаване в по-горната група на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов бе близо до страхотен обрат, но в крайна сметка България отстъпи на Мексико Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | българия | димитър кузманов | купа дейвис | мексико

Коментари





Следвайте ни в Facebook