Кузманов допусна обрат на старта на квалификациите в Загреб

от в 14:02 на 09.05.2021
Владислав Риждов

Втората ракета на България Димитър Кузманов допусна обрат срещу Жижен Жанг - 6:4 2:6 3:6 и отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира от сериите Чаланджър, провеждащ се в Загреб.

Кузманов започна с оспорван първи гейм, в който отрази точка за пробив, но все пак го спечели. След това двамата бяха равностойни, като печелеха убедително подаванията си. При 4:4 Мико отново премина през критичен момент, справяйки се с три брейк пойнта, за да поведе с 5:4. И когато Жанг сервираше за изравняване на резултата, Кузманов изигра солиден гейм, достигна до точка за пробив, който реализира от първия си опит и така прибави първата част към сметката си.

Във втория сет се появиха и колебанията в играта на нашето момче. Кузманов загуби две последователни подавания и преднината на Жанг набъбна до 4:1. Впоследствие Мико намери сили да върне един от двата пробив, но след това за трети път допусна да бъде пробит, което се оказа решаващо за изхода на втората част.

Сценария от втория сет се разигра и в решаващата част. Жанг се възползва от колебливата игра на Кузманов и след двоен брейк поведе с 4:1. Мико направи серия от два последователни гейма, за да постави под напрежение противника си, но Жанг не трепна и съумя да затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов допусна обрат на старта на квалификациите в Загреб Владислав Риждов
Теми:  
димитър кузманов | жижен жанг | загреб | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook