Кузманов е четвъртфиналист в Португалия след нова безкомпромисна победа!

от в 18:14 на 07.04.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов продължава с отличното си представяне на червено, след като записа втори пореден убедителен успех на турнира от сериите Чаланджър в Оейраш (Португалия). След блестящия си старт в понеделник, днес Мико се наложи над третия поставен в схемата Ернесто Ескобедо с 6:2 6:2. 75 минути бяха необходими на нашия представител да си гарантира участие на четвъртфиналите в Португалия, където предстои да се изправи срещу победителя от мача между Гастао Елиаш и Карлос Химено Валеро.

Двубоят стартира равностойно, като и двамата тенисисти можеха да разчитат на помощта на началния си удар, който ги държеше далеч от неприятности. Резултатът вървеше гейм за гейм, преди Мико да си осигури преднина от 0:40 в подаването на опонента си и да реализира втория си брейкбол за 4:2. Получил инициативата, българинът не изпусна контрола до края на частта, печелейки 16 от последните 21 точки в сета, за да го прибави към своята сметка.

Началото на втората част бе белязано от маратонски гейм, продължил над 10 минути, в който Кузманов успя да спаси 5 брейк пойнта, но инкасира пробив след пропуск от ракетата си при шестата възможност. Това обаче по никакъв начин не го обезкуражи и софиянецът осъществи моментален рибрейк, с който възстанови паритета. Оттам насетне сетът се разви по подобие на предишния, тъй като и тук нашето момче повиши нивото си на представяне в края му, за да влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, с които достигна до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов е четвъртфиналист в Португалия след нова безкомпромисна победа! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | обзор | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook