Кузманов и Андреев откриват участието си на Аустрелиън Оупън още тази нощ (програма)

от в 13:56 на 08.01.2023
Калоян Соколов

Всички тенис фенове гледат с нетърпение към датата 16 януари, когато ще започнат битките от основната схема на Аустрелиън Оупън. Още утре обаче ще стартират квалификациите на надпреварата, като България може да се похвали с двама представители при мъжете, а именно Адриан Андреев и Димитър Кузманов.

За Ади това ще бъде дебют в пресявките на турнир от Големия шлем, но неговият опонент Франческо Маестрели също не е от най-опитните. Италианецът е само на 20 години и е един от най-бързо прогресиращите млади тенисисти, изкачвайки се с цели 500 места през изминалия сезон. Световният номер 200 спечели дебютната си Чаланджър титла през миналото лято на клей състезанието във Верона, ала се справя достатъчно добре и на твърда настилка, след като достигна до финалния кръг на квалификациите на US Open.

Двубоят ще бъде първи в съперничеството между Андреев и Маестрели, които ще се появят на корта тази нощ в 01:00 часа българско време, за да открият програмата на корт номер 14.

Задачата на Кузманов също няма да е сред най-лесните, защото ще се изправи срещу добре познатия ни Дамир Джумхур. Босненецът е носител на 3 титли от ATP Тура и в кариерата си е достигал до номер 23-тата позиция в световната ранглиста, ала в момента е далеч от най-добрите си дни и всъщност българинът е спечелил последния си сблъсък с Джумхур, надигравайки го в два сета на Чаланджъра в Барселона през 2021-ва, а впоследствие и вдигна трофея в испанския град.

Сблъсъкът между Кузманов и Джумхур е поставен под номер две в програмата на корт номер 15 и се очаква да стартира някъде след 02:30 часа българско време тази нощ.

Ето и пълната програма за кортовете, на които ще излязат родните ни представители:

Корт номер 14 (стартират не преди 01:00 часа българско време)

1. Адриан Андреев - Франческо Маестрели

2. Ралука Сербан - Ан Лий

3. Гащао Елиаш - Кайчи Учида

4. Йуки Найто - Лесия Цуренко

5. Хенри Лааксонен - Рикардо Бонадио

Корт номер 15 (статират не преди 01:00 часа българско време)

1. Ева Лис - Роса Висенс Мас

2. Димитър Кузманов - Дамир Джумхур

3. Николас Кикер - Федерико Делбонис

4. Магдалена Фрех - Синя Краус

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов и Андреев откриват участието си на Аустрелиън Оупън още тази нощ (програма) Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | Аустрелиън Оупън | бгтенис | димитър кузманов | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook