Кузманов и Андреев запазват позиции, двама българи дебютират в ранглистата на ATP

от в 07:05 на 20.09.2021
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а с нейното начало идва и време за обновяването на ранглистата. През последните 7 дни българските представители не взеха участие в някакви надпревари и респективно не бихме могли да очакваме изкачване в ранглистата.

Втората ракета на България при мъжете Димитър Кузманов запазва 228-ата си позиция, също както и Адриан Андреев, чийто ранкинг не търпи промяна и нашето момче си остава на 319-ото място. Четвъртият ни най-добър тенисист в лицето на Александър Лазаров ще отбележи съвсем лек спад от един пункт, като от днес вече е номер 462 в световната класация.

Трябва да се отбележи и постижението, с което може да се похвали 16-годишният брат на Алекс - Джордж Лазаров, а именно това, че се превърна в най-младия играч с точка в актива си за класацията на АТР благодарение на страхотните си изяви на ITF надпреварата в Созопол. Дебют в професионалната ранглиста вече направи и Пьотр Нестеров, който е на 18 години и през този сезон взе участие на три от четирите турнира от Големия шлем за юноши.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов и Андреев запазват позиции, двама българи дебютират в ранглистата на ATP Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook