Кузманов имаше своите шансове срещу петия поставен, но напусна Чаланджъра в Загреб

от в 15:01 на 11.05.2022
Владислав Риждов

Димитър Кузманов се представи отлично на Чаланджъра в Прага през миналата седмица, когато остана на крачка от финала. Мико обаче не можа да пренесе добрите си изяви и на надпреварата в Загреб, като бе надигран още на старта от поставения под номер 5 Вит Копжива. Срещата между двамата започна още вчера, но бе прекъсната заради тъмнина в началото на втория сет. Днес втората ни ракета показа добър тенис имаше своите моменти, но това не се оказа достатъчно за крайния успех - 4:6 6:1 3:6.

Двубоят започна със серия от пробиви между двамата. Кузманов загуби и двете си откриващи подавания, но съперникът му също показа ниска ефективност от начален удар и така след първите четири гейма резултатът бе равен - 2:2. Постепенно обаче Мико подобри изявите си на корта. Втората ни ракета записа седем поредни точки към актива си, за да си осигури на свой ред възможност да се откъсне в резултата. Това стана факт след грешка на Копжива, но вместо да се доближи само на гейм от успеха в първия сет, сънародникът ни регистрира спад и паритетът отново беше налице. Впоследствие затрудненията за Мико продължиха, докато петият в схемата гледаше уверено към пълния обрат. Копжива поведе с 5:4, след което отмъкна за четвърти път началния удар на пловдивчанина, слагайки край на тази едночасова битка.

Мико обаче моментално се прегрупира с началото на втория сет. Той премина през трудно откриващо подаване, в което му се наложи да спасява точка за пробив, но това вдъхна допълнителна увереност в играта му, за да може още в ответния гейм да дръпне с 2:0 в резултата, а това се оказа и последното действие в мача за вчерашния ден. Днес Кузманов довърши започнатото бе далеч по-солиден в изявите си. Вторият по сила българин загуби само три точки от линията за начален удар след подновяването на играта и скоро частта отиде на неговата сметка.

Вместо да задържи положителния импулс, който имаше, Мико трябваше да се сблъска с трудности в началото на решителния сет. Инициативата бързо се озова от страната на Копжива, който потегли с комфортен аванс от 3:0. Въпреки това националът ни продължи да се бори и се задържа в резултата. Търпението в играта на Кузманов скоро му се отплати, като той съумя да си върне пробива пасив, материализирайки третата си възможност - 4:3. Радостта за 194-я в света се оказа кратка, след като се пропука отново, давайки възможност на чеха да сервира за победата, а световният номер 171 се възползва безупречно от това си предимство, гарантирайки си крайната победа с гейм на нула.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов имаше своите шансове срещу петия поставен, но напусна Чаланджъра в Загреб Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | вит копжива | димитър кузманов | Обзори | тенис турнир в загреб | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook