Кузманов изнесе страхотен мач и е на победа от основната схема на Ролан Гарос!

от в 12:59 на 18.05.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов откри успешно участието си в квалификациите на Ролан Гарос, надделявайки над Марк-Андреа Хюслер, който заемаше 16-тата позиция сред поставените. Така българинът записа дебютната си победа в Париж, но днес наглед му предстоеше още по-трудно изпитание, защото трябваше да премери сили с 20-годишния италианец Флавио Коболи. Талантливият играч наскоро спечели дебютната си Чаланджър титла и дори получи покана за основната схема на Мастърса в Рим. Тези обстоятелства по никакъв начин не притесниха националния ни състезател, чието представяне отново беше от висока класа и му донесе място в решителния кръг на пресявките във френската столица - 6:3 3:6 6:3 Там негов съперник ще бъде аржентинеца Сантяго Фа Родригес Таверна (световен номер 203), с когото до момента не са се срещали.

Срещата започна трудно за Кузманов, който още в самото начало трябваше да отразява точка за пробив, но той удържа на натиска и спечели подаването си. Впоследствие българинът заигра на много високо ниво, докато младокът правеше множество грешки от основната линия. Мико се защитаваше отлично, като непрекъснато принуждаваше Коболи да изпълнява допълнителни удари и това доведе до пробив в актива на втората ни ракета. Родният ни представител с лекота затвърди аванса си, повеждайки с 4:1 гейма и оттам насетне беше безупречен от сервис линията. Същевременно италианецът определено намали неточностите, което му позволи да диктува темпото, само че продължаваше да бъде безпомощен на ретур и отриващият сет заслужено отиде в актива на пловдивчанина.

По-високоранкираният състезател продължи да бъде все толкова агресивен през втората част и реализираше множество уинъри. Кузманов пък допусна лек спад и предаде сервиса си с двойна грешка, а скоро световния номер 153 разполагаше с преднина от 3:0. Нашия сънародник продължи да се бори и често достигаше до наглед невъзможни топки. Българинът показваше страхотна контра игра и моментът изцяло премина на неговата страна, за да станем свидетели на равенство при 3:3. Коболи обаче беше твърдо решен да не изпуска изцяло инициативата и вече действаше на ръба на риска. Тази стратегия се оказа печеливша за него, защото той осъществи нов брейк и скоро имахме паритет в общия резултат.

Решителния сет започна равностойно, като можехме да видим как вече Мико действа доста по-близо до основната линия и редовно пласираше мощни форхенди. Младокът се оказа неподготвен за тази смяна в тактическия план на родния ни представител и демонстрираше сериозни признаци на нервност. Това позволи на втората ни ракета да се сдобие с точка за пробив и последва отличен пасингшот от бекхенд на нашето момче, което се откъсна напред с 4:1 гейма. Кузманов не показа никакви следи от напрежение върху себе си и не след дълго можеше да се поздрави с най-значимата победа в кариерата си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов изнесе страхотен мач и е на победа от основната схема на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | ролан гарос | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook