Кузманов на два пъти сервираше за победата, но отпадна на крачка от 1/4-финалите в Италия

от в 15:43 на 10.05.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов откри по повече от страхотен начин кампанията си на Чаланджъра в италианския град Франкавила, след като надигра в последователни сетове 20-годишния Далибор Свърчина, който по-рано през сезона записа победа в основната схема на Аустрелиън Оупън. Днес пък Мико имаше наглед по-лесно задача в мача си от втория кръг, където негов съперник беше домакинският представител Лоренцо Джустино (номер 267), срещу когото втората ни ракета вече се беше изправял на три пъти назад във времето, при това във всичките случаи на клей, и имаше превес в съперничеството им с 2:1 победи.

Италианецът, който има във визитката си една Чаланджър титла, датираща от 2019-а година, наглед в по-голямата част от срещата далеч не изненада с представянето си шестия поставен в схемата и Кузманов на два пъти разполагаше с възможност да сервира за победата, при това в последователни сетове. За съжаление обаче, то домакинският представител в нито един момент не сломи глава, примирен пред поражението, дори когато се намираше на само две точки от него, за да станем свидетели на пълен обрат и след 3 часа и 20 минути на корта, то втората ни ракета отпадна от състезанието - 6:1 6:7(1) 2:6.

Началото на двубоя беше от впечатляващо от страна на втората ни ракета, който властваше при по-дългите размени от основната линия, където умело с дълбочина в ударите си притискаше по-нискоранкирания тенисист, преди да завърши с печелившо отиграване. Именно този агресивен стил на Мико му донесе сериозни дивиденти в откриващия сет на срещата, след като българинът на бърза ръка се откъсна напред с аванс от два пробива, който затвърди чрез спасена точка за рибрейк, и след само един загубен гейм направи първата крачка по пътя към крайния успех в сблъсъка.

С настъпването на втората част съотношението на силите остана наглед непроменено, като отново можехме да видим световния номер 211 в лидерската позиция на корта, което предостави отличната възможност на Кузманов да потегли с брейк, от която той се възползва и победата изглеждаше все по-близо. В този момент обаче, загуба на ритъм в играта си и липса на първи сервис оказаха негативно влияние върху стореното досега от родния ни представител и Джустино светкавично възстанови паритета. Оттам насетне Мико продължи да работи усилено за всяка точка, като неведнъж засвидетелства страхотната си защита и постепенно пречупи световния номер 267, реализирайки пробив в седмия гейм.

С това си действие обаче втората ни ракета даде началото на поредица от брейкове, която италианецът продължи, като неизменно всеки от следващите пет гейма завършваше с успех на посрещача и след като Мико се намираше на само две точки разстояние от победата в собственото си подаване, то ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него Джустино видимо не искаше да предприема излишни рискове, като държеше на стила си от основната линия, докато българинът се опита да е по-изобретателен с излизания в близост до мрежата, което му изигра лоша шега и сетът, продължил "скромните" 99 минути, беше записан в актива на непоставения тенисист.

Въпреки случилото се, пловдивчанинът съумя да се абстрахира от всички допуснати грешки и на старта на решителната трета част отново пръв разполагаше с възможности да отмъкне сервиса на противника си. За разлика от по-рано в хода на двубоя, световният номер 267 отстоя подаването си и не трепна, като спаси два брейкбола, а оттам насетне той взе и инициативата на корта, като стоеше по-добре в интензивните разигравания и спечели последните пет гейма в мача, за да се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов на два пъти сервираше за победата, но отпадна на крачка от 1/4-финалите в Италия Мартин Петков
Теми:  
джустино | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook