Кузманов не можа да се противостави на 19-годишен квалификант и отпадна в Хелзинки

от в 15:55 на 18.11.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше някои проблеми от физическо естество и това доведе до изпадането от топ 200 на втората ни ракета, но всичко това вече е зад гърба му и през тази седмица той записа две първокласни победи на Чаланджъра в Хелзинки, за да се класира за четвъртфиналите на турнира. Българинът първо се справи със съпротивата на Юго Гастон, който през миналата седмица завоюва трофея в Руан, а впоследствие не остави шансове на опитния Алтуг Челикбилек.

Днес обаче родният ни представител беше напълно надигран от квалификанта Леандро Ридл - 4:6 2:6. Швейцарският тийнейджър не допусна нито един пробив в хода на срещата и напълно заслужено продължи към фазата на финалната четворка, където го очаква сблъсък с поставения под номер осем - Йеле Селс.

Срещата започна с отчетливо надмощие на младока, който веднага осъществи пробив в подаването на Мико и оттам насетне сервираше повече от безупречно, губейки едва една точка на първи сервис за целия откриващ сет. Кузманов също стабилизира изявите си на начален удар, само че съперникът му го поставяше под постоянен натиск и завръщането в първия сет за нашия сънародник на практика беше невъзможно.

Втората част стартира по абсолютно идентичен начин, защото българинът допусна няколко поредни грешки от наглед лесни позиции и световният номер 277 отново се оказа с брейк аванс. 19-годишният състезател действаше с все по-високо ниво на самочувствие и не след дълго можеше да удвои аванса си, но пловдивчанинът не се беше отказал, като дори имаше шансове да постигне рибрейк. Тогава обаче швейцарецът пласира поредица от мощни сервиси и до края на двубоя не загуби нито гейм повече.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов не можа да се противостави на 19-годишен квалификант и отпадна в Хелзинки Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | хелзинки

Коментари





Следвайте ни в Facebook