Кузманов не успя да се противопостави на втория поставен и отпадна на 1/4-финалите в Бенгалуру

от в 10:19 на 24.02.2023
Мартин Петков

Димитър Кузманов се представяше великолепно през настоящата седмица, след като се класира за първия си четвъртфинал за сезона на Чаланджъра в Бенгалуру, където преди 12 месеца спори за отличието, но остана в ролята на подгласник. Третата ни ракета постигна две безапелационни победи в индийския град, при това без да посрещне дори брейкбол, но в хода на днешния ден имаше трудната задача да се изправи срещу втория поставен в схемата - бившият номер 46 Джеймс Дъкуърт, който се оказа далеч по-постоянен в равнището си спрямо пловдивчанина, за да се поздрави с успех след час и 39 минути на корта - 6:4 6:1.

Все пак спечелените точки от участието на Мико в Бенгалуру ще му донесат изкачване в класацията на АТР и в понеделник световният номер 216 ще прогресира, доближавайки се на само няколко позиции разстояние от завръщане сред първите двеста на планетата.

Още от самото начало на двубоя австралиецът опитваше да взима рано топката, с което имаше далеч по-голяма успеваемост в това да налага темпото на игра, като пускаше дълбоки удари в половината на нашенеца и търсеше бърза развръзка в близост до мрежата. Тактическият замисъл на световния номер 128 сработи впечатляващо и той скоропостижно отвори разлика от пробив пред родният ни представител, който макар и да беше беше спечелил общо три точки в първите четири подавания на противника, дочака своя късен шанс и засвидетелства добрата си защита, редуцирайки пасива си в деветия гейм.

Впоследствие Кузманов застана на начален удар в опит да възстанови равенството в резултата и разполагаше с купища възможности да осъществи целта си, но грешките от ракетата му в ключовите ситуации натежаха и Дъкуърт се поздрави с рибрейк в пагубния за българина 10-и гейм, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

На старта на втората част до голяма степен дебютното подаване на Мико представляваше образец на това му отпреди броени минути, като въпреки че третата ни ракета разполагаше с шансове да удържи сервиса си, то вторият поставен се оказа по-продуктивен при надлъгването от основната линия и взе ранен аванс от пробив. Оттам насетне крахът в представянето на българина беше онагледен от втори брейк в актива на по-високоранкирания състезател, който категорично беше по-активният тенисист от двамата на корта и подпечата победата си на начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов не успя да се противопостави на втория поставен и отпадна на 1/4-финалите в Бенгалуру Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | бенгалуру | джеймс дъкуорт | димитър кузманов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook