Кузманов отново победи състезател от топ 200 и е на четвъртфинал в Лисабон!

от в 13:45 на 14.10.2020
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава великолепното си представяне на Чаланджъра в Лисабон, където тръгна от квалификациите, а днес записа четвъртата си поредна победа над по-висококласиран играч и така намери място на четвъртфиналите. Втората ни ракета надигра французина Бенжамен Бонзи със 7:5 6:2 за за 1 час и 37 минути прекарано време на корта.

Мико започна отлично и веднага отмъкна подаването на съперника си, но Бонзи реализира моментален рибрейк. Последваха два трудни сервис гейма за играчите, за да се стигне до 3:3, но пловдивчанинът продължаваше да играе изключитенло стабилно, като отлично конструираше точките чрез своя форхенд. Кузманов вкарваше висок процент от първите си сервиси в корта и не даваше никакви шансове на противника си при посрещане, което му помогна да направи решаващ пробив в края сета и да поведе в отделните части.

Българинът показа воля на старта на втория сет, измъквайки маратонски откриващ гейм, а това му даде сериозна доза увереност и той заигра почти без никакви непредизвикани грешки, докато Бонзи ставаше все по-нервен и скоропостижно предаде срещата. Така Мико го очаква сблъсък за влизане във финалната четворка с един измежду италианците Алесандро Джианеси и Паоло Лоренци. Това е второ попадане за Кузманов в четвъртфинал на Чаланджър надпревара през сезона, след като в неговото начало стори това в Кобленц, където отстъпи на Томаш Махач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов отново победи състезател от топ 200 и е на четвъртфинал в Лисабон! Калоян Соколов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook