Кузманов отрази два мачбола и си извоюва място в основната схема в Анталия!

от в 11:46 на 07.01.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов беше на крачка от поражението, но показа невероятна психическа устойчивост и сломи съпротивата на Андреа Пелегрино с 4:6 7:6(11) 6:4. По този начин пловдивчанинът за пръв път преодоля пресявки на АТП надпревара през своята кариера и се присъедини към Адриан Андреев, който по-рано днес също си заслужи място в основната схема в Анталия.

Кузманов натрупа твърде сериозен пасив в началото на срещата, след като допусна да изостане с 1:5 гейма, а българинът изпитваше сериозни проблеми с началния си удар. Мико все пак не се предаде и дори имаше възможност да изравни при 5:5, само че Пелегрино се окопити навреме и поведе в отделните части.

През втория сет сервисът на двамата бе на изключително ниско ниво, като състезателите допуснаха общо 10 брейка, от които 9 бяха поредни, за да може да се стигне до тайбрек. В него нещата започнаха крайно неприятно за родния ни представител, тъй като италианецът поведе с 4:1. Втората ни ракета обаче за пореден път показа борбения си характер и отрази общо два мачбола, за да надделее в този своеобразен маратон и да вкара двубоя в решителен сет.

В него отново Кузманов потегли бавно и инкасира ранен пробив, ала веднага отреагира и върна нещата в изходна позиция. Двамата играчи най-сетне стабилизираха представянето си на начален удар и резултатът се движеше гейма за гейм до 5:5, когато Мико взе подаването на съперника си и впоследствие затвърди, за да сложи точка на спора в този крайно драматичен сблъсък.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов отрази два мачбола и си извоюва място в основната схема в Анталия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анталия | бг тенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook