Кузманов подобри рекордното си класиране за поредна седмица, спад за Лазаров

от в 06:48 на 25.10.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов извоюва своя първи трофей на ниво Чалънджър в началото на месец октомври и заслужено намери място сред първите 200 в световната ранглиста. Българинът дебютира в топ 200 и с това сбъдна една от мечтите си, а от днес той за пореден път тази година подобрява личния си рекорд и вече е номер 188 в подреждането на ATP. 

През тази седмица Кузманов ще се завърне на корта за един последен турнир, преди да се оттегли в заслужена почивка и да започне подготовката си за следващия сезон. Мико вече е в Лима, Перу, а жребият отреди първият му опонент да бъде квалификант. 

Сред списъка с участниците в Перу през тази седмица на Чалънджър турнира фигурира и името на друг наш състезател, а именно Александър Лазаров. Лазаров се намира в неприятен момент от своята кариера, на което се дължи и забугата на шест места в подреждането на ATP за него от днес, като сега той се намира под номер 468.

Адриан Андреев отсъства от корта вече почти три седмици. Българският тенисист се оттегли по време на първия си мач от Чалънджър турнира в Барселона, а от тогава третата ни ракета не се е изявявал на професионалната сцена. Но независимо от липсата на игра, Андреев и тази седмица запазва класирането си и продължава да заема 330-ото място. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов подобри рекордното си класиране за поредна седмица, спад за Лазаров Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | димитър кузманов | кузманов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook