Мачове на живо
LIVE
Борна Гойо 4
Душан Лайович 3
Очаквано начало 18:30ч.
Марин Чилич
Новак Джокович

Кузманов повали трикратен ATP шампион и е на четвърфиналите в Барселона!

от в 13:55 на 07.10.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава да трупа престижни победа на сметката си през тази седмица на Чаланджъра в Барселона. Онзи ден втората ни ракета надви бившия номер пет Томи Робредо, а днес Мико се справи със съпротивата на Дамир Джумхур, който има цели 3 титли от надпреварите на ATP и до неотдавна беше член на топ 30. Българинът показа, че по нищо не отстъпва на с над 80 места по-предно ранкирания си съперник и изнесе пореден силен мач, за да триумфира с 6:3 6:4 и да се класира за четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с ветерана Теймураз Габашвили.

Кузманов показваше по-голяма стабилност от дъното на корта и босненецът почти нямаше идея как да преодолее устойчивата игра на нашия сънародник. Дхумхур все пак показа известна вариация, тъй като започна да разчита на отлично замаскирани къси топки и поддържаше баланса до 3:3 гейма. Тогава родният ни представител претърпя сериозен подем в представянето си, което му позовли да сервира за сета при 5:3 в негова полза.

Последваха три поредни необичайни непредизвикани грешки от пловдивчанина, докато фаворитът умело мискираше темпото със скъсените си бекхенди и се поздрав с рибрейк. Радостта му обаче трая съвсем кратко, защото Мико отново се събра и не даде нито точка в ответното подаване на поставения под номер четири, осигурявайки си успеха в сета.

Подемът на втората ни ракета продължи с пълна сила, като той взе преднина от 3:0 гейма, само че го налегнаха известни физически проблеми и скоро паритетът беше възстановен. Българинът трябваше да положи неимоверни усилия в последвалите си две изяви от сервис линията, ала показа характер и проби в десетия гейм, с което сложи точка на спора.

 

 

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Кузманов повали трикратен ATP шампион и е на четвърфиналите в Барселона! Калоян Соколов
Теми:  
барселона | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари

Следвайте ни в Facebook