Кузманов разгроми световния №1 при юношите и се класира на дебютен 1/2-финал за 2024-та!

от в 14:18 на 10.05.2024
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се класира за първия си полуфинал в Чаланджър Тура през настоящия сезон. Българинът досега правеше недотам убедителен сезон и само веднъж през 2024-та беше записвал поредни победи, достигайки до 1/4-финалите в Нотингам. Изглежда обаче Кузманов е намерил най-добрата си форма навреме за сезона на клей и отичасти ще компенсира разочарованието, че за пръв път от 2021-ва насам няма да играе на пресявките на Ролан Гарос.

Третата ни ракета преодоля с лекота съпротивата на Мохамед Сафуат на старта на клей Чаланджъра в австрийския град Маунтхаузен, а вчера осъществи обрат над местния любимец Лукас Ноймайер. Днес пък пловдивчанинът още веднъж разочарова австрийските фенове, отстранявайки квалификанта Джоел Йозеф Шверцлер, който към момента е световен номер едно при юношите. 18-годишният младеж е един от големите нови таланти в световния тенис и за първа година се изявява сравнително често при мъжете, като наскоро постигна много престижна победа с 6:2 6:1 над Джей Джей Уулф (бивш номер 39 и настоящ номер 101), а вчера надви и своя връстник Мартин Ландалус, който през тази година записа успех в основната схема на Мастърса в Маями.

Кузманов обаче нямаше проблеми да се справи със съпротивата на тийнейджъра, демонстрирайки далеч по-голямо постоянство в играта си и в крайна сметка опитът взе връх над младостта - 6:2 6:3. Така българинът ще премери сили с 16-кратния Чаланджър шампион Йозеф Ковалик, който се е превърнал в същински криптонит за българските тенисисти през настоящата година, постигайки победи над Адриан Андреев, Илиян Радулов и самия Кузманов.

Срещата започна напълно равностойно, но се виждаше как младокът все още има сериозни резерви в началния си удар и нашият сънародник го натисна от ретур, което му позволи да достигне до цели три брейкбола в хода на четвъртия гейм и много скоро Мико се откъсна напред в резултата с 3:1 гейма. Кузманов продължи да доминира изцяло на корта, възползвайки се от далеч по-голямата си сигурност при продължителните разигравания, а това му позволи да осъществи нов брейк и така да затвори отриващата част в своя полза.

Вторият сет беше далеч по-равностоен, което се дължеше на по-доброто сервиране от страна на световния номер едно при юношите, чиито удари станаха малко по-подсигурени и така родният ни представител не извличаше чак толкова много грешки от ракетата на своя опонент. Мико обаче продължаваше да е абсолютно безкомпромисен на собствен начален удар и дочака момента си, за да осъществи брейк за преднина от 4:2, а оттам насетне той не трепна и се поздрави с успеха в двубоя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов разгроми световния №1 при юношите и се класира на дебютен 1/2-финал за 2024-та! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | маунтахаузен | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook