Кузманов се бори достойно, но не успя да запише втора поредна победа на Sofia Open

от в 22:10 на 29.09.2021
Владислав Риждов

 Димитър Кузманов остана на крачка от четвъртфиналите на Sofia Open, след като допусна двусетова загуба от поляка Камил Майхжак - 5:7 1:6. Въпреки че се бори до самия край на срещата, Мико не успя да надгради представянето си от вчерашния ден срещу Лоренцо Музети.

Кузманов започна превъзходно двубоя, като загуби само една точка в първите си два сервис гейма, а между тях взе подаването на съперника си, за да поведе с 3:0. Майхжак намали пасива си, а впоследствие родният ни представител трябваше да отразява цели седем възможности за брейк, но се справи с критичната ситуация. Кузманов дори имаше точки за 5:1, но полякът остана стабилен и не позволи на нашето момче да направи преднината си по-значителна. От този момент обаче играта на втората ни ракета претърпя крах и той успя да спечели само гейм до края на откриваща част, която отиде в полза на "щастливия губещ".

Вторият сет също не започна никак добре за Кузманов. Той бързо се озова в ролята на изоставащ, след като Майхжак направи двоен брейк и си изгради комфортна преднина в резултата. Полският състезател беше по-инициативният на корта и почти не допускаше непредизвикани грешки, което бе в основата той да доминира на корта. Световният 125 бе безкомпромисен до края на двубоя, като не даде нито гейм на Кузманов и се класира за четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Ласло Джере.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов се бори достойно, но не успя да запише втора поредна победа на Sofia Open Владислав Риждов
Теми:  
atp | sofia open | бг тенис | димитър кузманов | камил майхжак | обзор | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook