Кузманов се бори достойно срещу световния №68, но напуска турнира в Полша на 1/2-финал

от в 17:40 на 04.06.2022
Мартин Петков

Димитър Кузманов до момента се радва на добър клей сезон, в който достигна Чалънджър финал, а впоследствие допусна поражение в третия кръг на квалификациите на Ролан Гарос, като остана само на сет от дебютно класиране за основна схема на ,,мейджър" турнир. Втората ракета на страната ни се завърна на корта в началото на тази седмица за Чалънджър надпреварата в Познан, където записа безапелационни победи във всеки от мачовете си до момента, като сред противниците му бе и световният номер 109 Чун Хсин Ценг, за да достигне полуфиналната фаза, в която през днешния ден срещна топ поставения в схемата Артур Риндеркнех.

Сблъсъкът не се разви в положителна посока за нашенеца, който изпитваше сериозни затруднения, като не съумя да намери противодействие срещу топовните удари на близо двуметровия французин и в допълнение допусна множество грешки, поради което напуска турнира в Полша на крачка от финала след поражение в последователни сетове с 3:6 6:7(3).

Още в дебютното си подаване българинът бе притиснат до стената, като посрещна брейкбол, но се представи безупречно под напрежение и запази сервиса си. В идните минути се създаде убеждението, че сервиращите може да наложат превъзходството си, ала спад в шестия гейм на Мико, повлиян от прекомерен брой неточности в играта му, се оказа пагубен за пловдивчанина, който инкасира пробив и остана назад в резултата с 2:4. Втората ни ракета направи на няколко пъти опит да възстанови паритета, но в желанието си да бъде агресивен допускаше често пъти грешки, които, за съжаление, несъмнено оказаха своето негативно влияние върху резултата и Риндеркнех напълно необезпокояван в своите подавания записа откриващия сет на сметката си.

В първата половина на втората част темпото от края на вече отминалия сет се запази, като интригата отсъстваше, докато сервиращите взимаха подавания си след грешки на посрещачите. Ключово значение за развоя на срещата можеше да има седмият гейм, в който родният представител разполагаше с три последователни брейкбола, ала устремът му бе париран мигновено от световния номер 68, благодарение на отличните сервиси и добрата къса топка, с които може да се похвали французинът в арсенала си. Впоследствие Кузманов запази силното ниво в играта си и си осигури нови три възможности за пробив в края на сета, но подобно на по-рано в мача не съумя да ги оползотвори и се стигна до тайбрек. В дългия гейм българинът пръв изостана с мини брейк, който се оказа с твърде голяма стойност и в крайна сметка направи разликата между двамата състезатели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов се бори достойно срещу световния №68, но напуска турнира в Полша на 1/2-финал Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | българия | димитър кузманов | чаланджър в познан

Коментари





Следвайте ни в Facebook