Кузманов се възползва от втория си шанс и постигна престижен успех в Биела!

от в 12:54 на 04.05.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се възползва по страхотен начин от отворилата му се възможност да участва като "щастлив губещ" в основната схема на Чаланджъра в Биела, записвайки престижна победа над местния представител Лоренцо Джустино с 6:3 1:6 6:3 и така в следващия етап на турнира му предстои да се изправи срещу седмия поставен Хуан Пабло Варилас.

Срещата стартира отлично за Мико, който беше почти безгрешен в разиграванията от дъното на корта и закономерно поведе с ранен пробив. Джустино обаче вдигна значително оборотите и поставяше нашия сънародник под постоянен натиск чрез мощните си форхенди, които константно намираха линиите. Този подем в представянето на италианеца му позволи да вземе на два пъти противниковото подаване и вече имаше преднина от 3:2 гейма.

Кузманов отреагира със светкавичен рибрейк, като впоследствие отрази два брейкбола на свой начален удар и отново си върна преднината за 4:3. Изведнъж пък агресивните изпълнения на по-високоранкирания играч започнаха все по-често да се спират в лентата на мрежата и родният ни представител трупаше точки в актива си без да полага особени усилисия. Джустино освен това допусна няколко решителни двойни грешки, които позволиха на втората ни ракета да постигне успех в първата част.

Вторият сет също се развиваше чудесно за пловдивчанина, тъй като той веднага получи шанс да пробие съперника си, само че италианецът беше изключително активен в тези моменти и не позвли на нашето момче да се откъсне в резултата. За съжаление, Мико все по-често не издържаше на наложенето темпо и отстъпи изцяло инициативата на световния номер 175, което го постави в много неблагоприятно положение и паритетът в отделните части бе не след дълго налице.

Българинът отново повиши равнището си в третия сет, пласирайки ударите си с чудесна дълбочина и заслужено си извоюва аванс от 3:0. Серията от обрати в сблъсъка далеч не беше приключила, защото Джустино обърна напълно съотношението на силите на корта, като изглеждаше значително по-свеж от двамата и нещата се върнаха в изходно положение при 3:3. 

Тогава Кузманов за пореден път показа своята борбеност и достигна до някои наглед невъзможни топки, а същевременно вече редовно търсеше пътя на атаката и уинърите се множаха в неговия актив. Всичко това доведе национала ни до възможност да сервира за крайната победа и той не се пропука пред тази отговорна задача, осигурявайки си място във втория кръг на надпреварата!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов се възползва от втория си шанс и постигна престижен успех в Биела! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | биела | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook