Кузманов: Умората оказа влияние, но съм доволен и се забавлявах на корта

от в 10:31 на 30.09.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изигра нов силен мач на Sofia Open, но този път силите му не достигнаха и в крайна сметка трябваше да отстъпи пред Камил Майхжак, а ето какви бяха думите на нашия сънародник непосредствено след двубоя:

Мико, оказа ли ти влияние тричасовата вчерашна битка?

Със сигурност оказа влияние. Днес не успях да поддържам това високо ниво от началото до края, докато Камил игра безгрешно през целия мача и даже надгради в неговия ход. Започнах добре, но бях свеж в началото, а впоследствие постепенно загубих сила и енергия, като изпитвах проблеми с дишането и краката. Наистина е неприятно, когато искаш да направиш нещо, само че тялото не ти позволява. Направихме всичко възможно да се възстановя, макар че имах само 24 часа за целта. В крайна сметка това е спортът и мога само да поздравя съперника.

Какво ще кажеш за безкрайно продължителния пети гейм в първия сет?

- Да, наистина ми се стори безкраен. Само чаках да приключи, за да седна на пейката и да си отдъхна. Разиграванията бяха много продължителни и на високо темпо, на което аз не можах да издържа.

Доволен ли си от постигнатото и какви са изводите от участието ти?

Да, много съм доволен, тъй като и през двата дни показах много добра игра и се забавлявах на корта. Дори и да бях загубил срещу Музети, то също щях да бъда доволен, защото изпълних моите лични и треньорски изисквания. Хубаво е, че постигнах победа, но най-важното за мен е силната игра, която автоматично ще ми гарантира и силни резултати.

Мислиш ли, че пълна зала можеше да ти вдъхне нужните сили да направиш нещо повече в мача?

- Да, със сигурност. Аз и почти всички състезатели обичаме да играем пред публика. Огромен брой хора ме търсиха с въпроса дали има вариант да присъстват в залата. Жалко е, тъй като се получава страхотен турнир и само вчера имахме няколко тричасови сблъсъка. В последно време почти бяхме забравили думата пандемия и хората се бяха завърнали по трибуните и случващото се сега не е редно. Надявам се до края на турнира да се намери компромисен вариант, защото подобна ситуация не е добра за спорта.

Предстои ти мач на двойки с Александър Донски. Ще се възстановиш ли?

- Мисля, че всичко ще бъде наред. Играта на двойки не е толкова физически изстискваща, имайки човек до мен. Освен това разиграванията са по-къси и покривам по-малък периметър от корта, така че физически би трябвало всичко да е наред, а се надявам подобно да е положението и в психическия департамент, който също изразходва много енергия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов: Умората оказа влияние, но съм доволен и се забавлявах на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | димитър кузманов | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook