Кузманов водеше с пробиви и в двата сета, но отстъпи на Юмбер след здрава битка

от в 20:40 на 27.09.2022
Мартин Петков

Българските победи на тазгодишния Sofia Open се увеличават ежедневно, като по всичко личи, че това ще се превърне в една от най-успешните домашни надпревари за родните представители от началото на събитието преди седем лета. Вече се намираме в третия ден от турнира и настана време за изиграването на двубоите от първия кръг в нашата столица, а след вчерашния триумф на Александър Лазаров в основната схема, то днес на корта в зала "Арена Армеец" излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който преди година се поздрави с първа победа на родна земя.

Мико получи "уайлд кард" за състезанието, с което се превърна в единственият тенисист, участвал на всяко от седемте провеждания на турнира, а на старта отново жребият не беше благосклонен към него и го изправи на старта срещу квалификанта и доскорошен номер 25 Уго Юмбер. Българинът изигра силен сблъсък и се противопоставяше по всички показатели на трикратния АТР шампион, но след 2 часа и 35 минути и много битка отстъпи на по-високоранкирания си колега - 6:7(4) 4:6. По този начин за световния номер 110 предстои във втори кръг да срещне един измежду Душан Лайович и Ян-Ленард Щруф.

Двубоят имаше повече от мечтано начало за българина, който беше безупречен от основната линия и след редица неточности от ракетата на съперника реализира още дебютната си възможност за пробив - 3:0. Постепенно младият французин изчисти грешките в играта си и все по-често завършваше своите комбинации с печеливш удар, което се превърна в сериозен атестат за възстановяването на паритета. Подаването на световния номер 110 в по-голямата част от времето биваше лесно атакувано от втората ни ракета, който за съжаление, пропусна последователно брейкболи и му се наложи на свой ред да отразява такива. Мико все пак съумя да демонстрира пословичната си борбеност и запази гейма си, продължил 16 минути, предизвиквайки изиграването на тайбрек.

В него пловдивчанинът първоначално изостана, преди светкавично да обърне статуквото в своя полза, когато спорно решение на съдията на стола в ущърб на нашенеца коства предимството му - 2:2. Непосредствено преди смяната на полетата изящен форхенд по правата донесе нов аванс в резултата за Кузманов, ала късна драма и повишаване на равнището от Юмбер записа откриващия сет на сметката на французина, след 91 минути битка на корта в зала "Арена Армеец".

Във втората част световният номер 158 порази още откриващото подаване на противника и излезе напред в резултата с пробив, който умело бранеше, като спаси брейкбол и поведе с 3:1. Сервисът и оръжията в играта на Мико изцяло работеха в негова полза, докато прибързани действия в опит да определя темпото не му костваха аванса, а впоследствие и мача, след като втората ни ракета допусна да изгуби пет последователни гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов водеше с пробиви и в двата сета, но отстъпи на Юмбер след здрава битка Мартин Петков
Теми:  
димитър кузманов | софия оупън | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook