Кузманов за представянето си в турнира и емоцията от участието на Sofia Open

от в 08:23 на 11.11.2020
Калоян Соколов

Димитър Кузманов приключи участието си на Sofia Open, след като през вчерашния ден отстъпи и в надпреварата по двойки, където с Виктор Троицки отстъпиха на Юрген Мелцер и Едуар Роже-Васлен с 2:6 4:6 и по този начин българското участие в турнира приключи, а ето какво сподели втората ни ракета веднага след срещата.

За двубоя и какво не е достигнало за обрат във втория сет:

- Започнахме малко сковани, защото никога не сме играли заедно на двойки и не бяхме добре обиграни. Нормални са тези неща. Въпреки това съумяхме да се върнем на тези бързи условия от два пробива пасив срещу първите поставени в схемата, но тяхната класа и опит надделя накрая, тъй като те изиграха два страхотни финални гейма и не ни оставиха особени шансове.

За възможността да спрат с Троицки съперниците си по пътя към Лондон:

- Разбрах от Виктор на сутрешната ни загрявка, че нашите опоненти имат шанс да се класира за финалния Мастърс, след като не са съумяли да го сторят в Париж и знаехме, че това може да доведе до допълнително напрежение у тях, защото всяка победа им е важна. Това обаче изобщо не си пролича на корта и те показаха своят огромен опит, изигравайки невероятен гейм при 4:4 във втория сет, където направиха няколко блестящи точки.

За отношението му към игрите по двойки:

- Концентриран съм изцяло върху кариерата си на сингъл, но в миналото невендъж съм показвал, че имам нужните качества да се представям силно и в карето. Изпитвам голямо удоволствие да бъда на корта заедно с партьор, с който се разбираме добре, както беше преди с Александър Лазов и винаги се включвам в турнирите при тандемите при възможност, а също така съм отворен да играя двойки и за националния отбор.

За сбогуването със Sofia Open:

- Винаги е емоционално и трудно, само че този път е още по-тежко поради причината, че имах огромни шансове да спечеля мача си на сингъл и играх наистина добре, което е най-важното. Този път чакахме надпреварата почти две години, защото датата беше измествана два пъти, ала хубавото е, че турнирът се проведе и продължава да се провежда и съм благодарен на организаторите и федерацията, както и всички други лица отговорни за спазването на мерките. Емоциите и адреналина винаги достигат тук до връхната си точка и за мен е огромно удоволствие да се състезавам пред родна публика, така че сбогуването определено е неприятно. Надявам се надпреварата да остане за в бъдеще, тъй като е важна не само за нас тенисистите, но и цялостно за българския спорт и дано догодина видим още повече фенове, които да се насладят на тези играчи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов за представянето си в турнира и емоцията от участието на Sofia Open Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | димитър кузманов | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook