Кузманов загуби 9 поредни гейма от квалификант и напусна Чаланджъра в Тулн на старта

от в 17:29 на 06.09.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов прави несъмнено най-силния сезон в своята кариера и заслужено се намира на върховата си 159-та позиция в световната ранглиста. Съвсем наскоро българинът достигна до финалния квалификационен кръг на трети пореден турнир от Големия шлем, само че допусна поражение с 1:2 сета от местния представител Брендън Холт и в крайна сметка не можа да влезе в основната схема на US Open.

През настоящата седмица пък втората ни ракета реши да вземе участие на клей Чаланджъра в австрийския град Тулн, като това се явяваше официално репетиция преди двубоя на България срещу Република Южна Африка от Световна група II на турнира за Купа "Дейвис". Пловдивчанинът се изправи на старта срещу квалификанта Юлиян Ленц и остана много далеч от обичайното си ниво на игра, губейки цели 9 поредни гейма, за да отстъпи в крайна сметка с финалното 7:6(5) 2:6 1:6. Така за Мико предстоят точно 10 дни почивка преди да излезе на корта в сблъсъците за националния ни тим.

Кузманов направи впечатляващите 4 аса в откриващото си подаване, но някак намери начин да го загуби и се оказа догонващ с пробив. Шампионът от Чаланджъра в Барселона обаче имаше видимо надмощие в размените от дъното на корта и веднага възстанови паритета в резултата. Ленц бързо видя, че дългите разигравания няма да му донесат успех и стана значително по-агресивен, което му позволи да се откъсне напред с 4:2 гейма. Обратите далеч не приключиха дотук, защото втората ни ракета за пореден път демонстрира своята борбеност и достигна до тайбрек, където си осигури сетбол при 6:5, пласирайки ретур уинър и скоро имаше аванс в отделните части.

Вторият сет вървеше равностойно до 2:2, когато изведнъж родният ни представител заигра изключително пасивно и просто подканваше световния номер 404 да поеме инициативата. Квалификантът не чакаше втора покана и повиши осезаемо силата на своите форхенди, а същевременно почти на всяка точка гледаше да излиза към мрежата, където показваше впечатляващи рефлекси и записа невероятна серия от 10 поредни гейма, повеждайки с 5:0 в решителната част. Нашият сънародник все пак се разписа в резултата, само че нямаше сили за нещо повече и не спечели нито точка в ответното подаване на опонента си.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов загуби 9 поредни гейма от квалификант и напусна Чаланджъра в Тулн на старта Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | тулн | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook