Кузманов записа нов чудесен успех и за втори път ще бъде полуфиналист на Чаланджър!

от в 15:20 на 26.03.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава великолепната се седмица в Задар, постигайки нова победа над по-високоранкиран опонент. Този път първата ни ракета не остави шансове на опитния Блаж Кавчич, след като го надигра с 6:4 6:1 и по този начин се класира за полуфиналите на Чаланджъра в Задар. Това ще бъде едва втора поява за Мико на такава фаза от въпросната серия турнири, а за място на финала му предстои сблъсък с квалификанта Нерман Фатич.

Мико започна великолепно срещата и поставяше съперника си в трудни ситуации чрез дълбоко пласираните си форхенди. Кавчич пък имаше сериозни проблеми с началания си удар и двойните грешки постоянно го съпътстваха, а това позволи на Кузманов да поведе с 3:1 гейма. Българинът обаче изведнъж стана твъре пасивен, което позволи на световния номер 245 да изравни резултата, но впоследствие родният ни представител отново установи контрол над срещата и затвори уверено първата част в своя полза.

Вторият сет се разви още по-благоприятно за нашия съонардник, който на бърза ръка се откъсна напред с 4:0 и изглеждаше, че развръзката е само въпрос на време, само че словенецът отигра един от брейковете си пасив и изглеждаше сякаш може да върне интригата в двубоя, ала пловдивчанинът не позволи това да се случи и заслужено намери място във финалната четворка на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов записа нов чудесен успех и за втори път ще бъде полуфиналист на Чаланджър! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook