Кузманов надигра французин и започна с победа на Чаланджъра в Биела

от в 15:56 на 17.05.2021
Владислав Риждов

 Димитър Кузманов започна участието си в Биела с победа. Мико се справи с французина Тристан Ламасин - 7:5 4:6 6:1 и продължава към втория кръг на надпреварата.

Двамата започнаха равностойно двубоя, като до 3:3 печелеха комфортно своите подавания. Последва обаче спад в играта на българина и Ламасин съумя да го пробие, а след това измъкна и труден сервис гейм, за да затвърди аванса си и да поведе с 5:3. Мико продължи да се бори и спечели убедително следващото си подаване, за да остане в битката за сета. Кузманов изчака своя момент и възстанови паритета, след като реализира първата брейк точка, до която достигна в гейма на французина. Втората ни ракета определено пое инициативата и даде само две точки на противника си в следващите два гейма, за да открадне първата част в своя полза.

Във втората част двамата също бяха равностойни, като по-сериозните шансове бяха на сметката на българина. Мико обаче не съумя да оползотвори трите си брейк бола и при 3:3 пръв предаде своето подаване. Ламасин нямаше затруднения да задържи аванса си и изравни отделните части.

В решаващия сет Мико стартира на високи обороти и само за няколко минути си изгради преднина от 4:0, пробивайки на два пъти французина. Кузманов остана солиден до самия край на срещата и се възползва по чудесен начин от колебливостта в играта на Ламасин. До края световния номер 244 все пак избегна "геврека", печелейки един гейм, преди Кузманов да сложи точка на спора след два часа и 35 минути престой на корта.

В следващия си мач Кузманов ще се изправи срещу Факундо Мена от Аржентина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов надигра французин и започна с победа на Чаланджъра в Биела Владислав Риждов
Теми:  
биела | димитър кузманов | италия | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook