Кузманов не успя да се противопостави на Вердаско и напусна Чаланджъра в Мадрид

от в 17:20 на 11.04.2022
Владислав Риждов

Жребият за Чаланджъра в Мадрид не бе особено благосклонен към Димитър Кузманов, изправяйки втората ни ракета срещу бившия номер 7 Фернандо Вердаско още на старта. Националът ни за Купа "Дейвис" изигра равностоен мач срещу местния любимец и имаше своите шансове в хода на срещата, но по-голямата класа от страна на испанския ветеран взе връх в решителните моменти, и той се поздрави с място в следващата фаза - 6:3 6:4.

Срещата не започна добре за Кузманов, който инкасира брейк още в откриващия си сервис гейм. Въпреки това реакцията на българина бе мигновена и той достига до четири шанса за рибрейк, но Вердаско показа класата си в ключовите моменти - 2:0. Седемкратният шампион от АТР продължи с по-добрата си игра и скоро дистанцията между двамата се увеличи, след като испанецът пречупи още веднъж сънародника ни. Мико обаче не се предаде и се справи чудесно, поставен под напрежение от своя съперник. Кузманов изпитваше явни затруднения с контрола на ударите си, но намали изоставането си до само един гейм. В края българинът дори отрази четири сетбола, но връщане назад нямаше и сетът отлетя в полза на левичаря.

Втората част предложи равностоен тенис, което до голяма степен се дължеше на безупречното представяне на сервис от двамата. Така паритетът остана непокътнат до 3:3, когато Мико пръв си извоюва шанс да се откъсне напред в резултата, но не оползотври възможността си по най-добрия възможен начин, и Вердаско измъкна подаването си. Импулсът от страна на 38-годишния ветеран бързо обърна развоя на събитията и той си осигури правото да сервира за крайната победа. Мико обаче отново показа, че не е готов да напусне надпреварата, реализирайки моментален рибрейк. В последвалия гейм обаче колебливите отигравания на българина отново взеха връх и в крайна сметка непредизвикана грешка от форхенд донесе победата на поставения под номер 4 в схемата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов не успя да се противопостави на Вердаско и напусна Чаланджъра в Мадрид Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | мадрид | обзор | тенис турнир в мадрид | фернандо вердаско | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook