Кузнецова за привилегиите на топ тенисистите: Те го заслужават

от в 19:09 на 25.01.2021
Диана Андреева

Светлана Кузнецова е една от 72-та тенисисти, които са поставени под пълна карантина в Мелбърн. Рускинята сподели мнението си около привилегиите на топ състезателите в спорта и заяви, че макар и да има двоен стандарт, тази част от играчите в тура го заслужават:

„Някое момче кара скъпа чуждестранна кола благодарение на богатия си баща, а вие ходите пеша до училище. Въпреки че на теория трябва да имате еднакви възможности. Така е и в тениса - който е най-добрият, има най-доброто.

256 души няма как да бъдат всички настанени в най-висок клас стаи, това е сериозна инвестиция. Още от най-ранна детска възраст родителите ми, които също са спортисти, ми повтаряха: ако искаш най-доброто, трябва да бъдеш най-добрият.

Серина е карантинирана в Аделаида, въпреки че е 11-та в световната ранглиста. Това е абсолютно в реда на нещата, дори и да беше тридесет и девета! Тя го заслужава. Има 23 титли от Големия Шлем. Да съберем всички други действащи тенисистки на куп  - няма да има толкова трофея, колкото е броят на нейните.

Някои тенисисти също имат хубави стая в нашия хотел. Можете да се оплаквате, колкото искате, но какво ще се промени? Не можем да избягаме от двойните стандарти, животът ни кара да бъдем най-добрите, ако искаме най-доброто.", завърши рускинята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузнецова за привилегиите на топ тенисистите: Те го заслужават Диана Андреева
Теми:  
Аделаида | мелбърн | светлана кузнецова

Коментари





Следвайте ни в Facebook