Квалификант надви изтощения Кокинакис и си осигури среща с Надал в следващия кръг

от в 11:05 на 17.01.2022
Владислав Риждов

Танаси Кокинакис изживя най-добрата седмица в своята кариера до момента, след като вдигна дебютната си АТР титла пред родна публика в Аделаида. Австралиецът показа впечатляваща игра в хода на турнира и това го постави сред един от трудните съперници в първи кръг на Аустрелиън Оупън. Силите на Кокинакис обаче не му стигнаха срещу Яник Ханфман в първия му мач в Мелбърн и той отпадна още на старта след 6:2 6:3 6:2 в полза на германеца.

Откриващата част започна по-силно за квалификанта, който реализира пробив още във втория гейм и поведе с комфортното 3:0. В остатъка от сета Ханфман не срещна съпротива от страна на Кокинакис, а лесните точки, които печелеше от началния си удар, му помогнаха да задържи преднината си, преди в края да пречупи още веднъж противниковото подаване и да поведе в общия резултат.

Вторият сет стартира равностойно, а Кокинакис пръв имаше шансове да се сдобие с брейк и да се откъсне в резултата. Това обаче не се случи, след като Ханфман отрази и двете възможности на съперника си, а в ответния гейм на свой ред открадна противниковия сервис, за да поведе с 3:1. Както и в първата част, поведеше ли веднъж в резултата, световният номер 126 не изпускаше събитията от контрол и така вторият сет също замина за неговата сметка.

Възходът на Ханфман продължи и в третата част, оказала се също така последната в мача. Ранен пробив го изведе напред в резултата с 2:0. Последваха няколко равностойни подавания, в които Кокинакис не позволи на опонента си да увеличи своя аванс, но в същото време не намираше аргументи, с които да постави германеца под напрежение. Скоро след това Ханфман вдигна темпото и това бързо даде резултат, пробивайки за втори път австралиеца в хода на сета - 4:1. До края не се стигна до никакви по-сериозни възможности от страна на двамата играчи и след малко над два часа на корта, Ханфман се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификант надви изтощения Кокинакис и си осигури среща с Надал в следващия кръг Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | открито първенство на австралия | танаси кокинакис | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook