Квитова сломи съпротивата на Винъс Уилямс, Швьонтек също с победа

от в 14:51 на 02.02.2021
Тея Кръстева

Във втория кръг на дебютния турнир Yarra Valley Calsic Петра Квитова надви Винъс Уилямс с двусетова победа 7:6 (6) 7:5 и по този начин си осигури мач с 14-тата поставена Надя Подорска. 

Първият сет започна прекрасно за по-голямата от сестрите Уилямс, като тя успя да пробие своята противничка и стигна до резултат 1:3. Квитова обаче бързо навакса изоставането си и така до края на първата част всяка от тенисистките умело взимаше своите сервис геймове. Изходът на частта се реши в тайбрек, който двукратната шампионка от Wimbledon - Квитова, спечели, след като реализира 4-тия си сет поинт. 

Вторият сет започна с 3:1 за чехкинята, но при резултат 4:2 тя допусна рибрейк. В 12-ия гейм, когато Винъс сервираше за оставане в мача, при удар от форхенд топката на американката спря в мрежата и по този Петра Квитова измъкна частта със 7:5.

В другия турнир на WTA - Grippsland Trophy, в който участие взима и Цветана Пиронкова, 6-тата поставена Ига Швьотек успя да навакса един сет  изоставане срещу Кая Юван и да спечели 11 от последните 12 гейма. Това бе първи мач за 19-годишната полякиня след Roland Garros 2020, но въпреки това тя увенча своето завръщане с успех. Юван записа първия сет в своята сметка след 2:6, но не съумя да затвърди аванса си, поради което Швьонтек затвори мача с 2:6 6:2 6:1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова сломи съпротивата на Винъс Уилямс, Швьонтек също с победа Тея Кръстева
Теми:  
wta | винъс уилямс | ига швьонтек | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook