Квитова защити трофея си в Бирмингам след обрат срещу Рибарикова

от в 17:38 на 24.06.2018
Калоян Пламенов

Петра Квитова продължава със силното си представяне през сезона, след като защити трофея си на тревни кортове в Бирмингам и спечели пети трофей от началото на годината и 25-и през своята кариера.

Тя успя да надделее над словачката Магдалена Рибарикова след обрат - 4:6, 6:1, 6:2. 

Срещата между двете продължи малко над два часа, а чехкинята тотално надигра своята противничка във втория и третия сет. 

В първия сет двете се пробиха по веднъж в първите геймове, а Рибарикова стигна до ключов пробив в тилдановия гейм и след това успя да си вземе и двете подавания, за да поведе със сет аванс в резултата.

Вторият сет бе категоричен в полза на чехкинята след пробиви във втория и шестия гейм на нейната сметка, а третата част започна отново силно за Квитова и тя дръпна с 3:0 гейма след два пробива - в първия и третия гейм. Рибарикова успя да върне един от тях, но след това бе пробита отново в петия гейм, като до края на самия сет двете си взимаха подаванията. 

Това бе втори мач между двете и втори успех за Квитова. Чехкинята, двукратна шампионка на Уимбълдън, записа 37-а победа за сезона, с което е лидерка по този показател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова защити трофея си в Бирмингам след обрат срещу Рибарикова Калоян Пламенов
Теми:  
петра квитова | тенис турнир в бирмингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook