Лайович сломи съпротивата на Медведев и го лиши от шанса да изпревари Надал

от в 15:19 на 03.03.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев доскоро изглеждаше напълно непобедим, но серията на руснака от 21 поредни победи претърпя крушение на финала на Откритото първенство на Австралия, където той отстъпи на Новак Джокович, а днес световният номер три регистрира ново поражение, след като отстъпи на Душан Лайович в откриващия си двубой от надпреварата в Ротердам. Балканецът изигра почти безгрешен двубой, за да се поздрави с най-голямата победа досега през кариерата си - 7:6(4) 6:4.

Топ поставеният започна срещата на високо обороти, реализирайки ранен пробив, само че Лайович моментално съумя да възстанови паритета и стоеше напълно равностойно на фаворита в двубоя. Сърбинът миксираше темпото отлично чрез подсечените си бекхенди и не даваше почти никакъв ритъм на Медведев, който допускаше далеч повече непредизивикани грешки от обичайните си стандарти, а това помогна на опонента му да отмъкне откриващия сет в тайбрек.

Медведев повиши нивото на агресия в представянето си през втората част, но това не донесе позитиви в неговите серви геймове, защото прекомерният риск доведе до множество двойни грешки и това допълнително улесни задачата на световния номер 27, който осъществи решителн брейк в деветия гейм и така сензацията стана реалност.

Загубата също така ще лиши Даниил от възможността да измести Рафаел Надал от втората позиция в световната ранглиста, което можеше да се случи, ако руснакът се беше класирал на финала в тазседмичния турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Лайович сломи съпротивата на Медведев и го лиши от шанса да изпревари Надал Калоян Соколов
Теми:  
даниил медведев | душан лайович | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook