Laver Cup се пренася в САЩ през 2020 година

от в 02:31 на 23.09.2019
Георги Христов

През 2020 година отборното състезание Laver Cup ще се пренесе в нов град. След Женева е време Бостън да домакинства състезанието между 25-27 септември в TD Garden.

Столицата на Масачузетс се явява дом за редица спортни надпревари в хокея, баскетбола, бейзбола и американския футбол, а сега е време и за ново тенис приключение.

Четвъртото издание на Laver Cup отново ще събере най-добрите състезател от Европа и останалия свят, които в продължение на три дни ще водят битка подкрепяни от някои легенди в играта като техни капитани.

"Бостън е перфектното място за Laver Cup. Градът притежава богато спортно наследство, а е бил част от исторически състезания. А това кореспондира с идеята на Laver Cup, който е състезание като никое друго в света на тениса. В един изключителен уикенд събираме заедно най-добрите тенисисти в света като съотборници заедно с легенди и големи съперници от миналото," заяви агентът на Федерер - Тони Годсик, който е президент на Laver Cup.

TD Garden арена е с капацитет от 19,600 зрители. Последният професионален тенис турнир в Бостън датира от 1999 година, когато Марат Сафин спечели АТР трофея.

През 2020 година Джон МакЕнроу ще остане капитан на световния отбор, а Бьорн Борг ще остане в ролята на лидер на европейската гарнитура.

Както е известно първото издание на Laver Cup се проведе през 2017 година в Прага, а 12 месеца по-късно бе в Чикаго.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Laver Cup се пренася в САЩ през 2020 година Георги Христов
Теми:  
laver cup | laver cup 2020 | лейвър къп | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини | тенис турнири

Коментари





Следвайте ни в Facebook